Trenger du håndverker? Eller kanskje en regnskapsfører?
Se hvem dine venner anbefaler!
Så unngår du å bli lurt!
Så enkelt er det:
1. Legg inn oppdraget ditt (helt gratis)
2. Legg inn epost-adressen til 3-5 venner
3. Se hvem de anbefaler, og velg leverandør!
Du er helt anonym inntil du selv velger å bli kontaktet av en eller flere leverandører. Tjenesten er GRATIS og med­fører ingen forpliktelser. Les mer
Itlogi Ltd

Navn:   Itlogi Ltd
Adresse:   Kjerrheia 41, 4606 Kristiansand
Telefon:   90821585
Orgnr:   989129708
Tjenester:   Reklame, Webdesign, IT (hardware), IT (prosjekt), IT (software), Programmering, Logodesign, IT (drift/support), Søkemotormarkedsføring, Søkemotoroptimalisering, Webutvikling, Mobil-apps, Grafisk design
Områder:   Arendal, Drammen, Bergen, Oslo, Trondheim, Tromsø, Kristiansand
Gå til hjemmeside | Endre oppføring
Backup av data - hvorfor er det så viktig?

Visste du at de mest vanligste årsakene til tap av data er:

1.) 42% - Mekanisk feil
2.) 34% - Menneskelig svikt
3.) 15% - Programvare feil
4.) 6% - Virus
5.) 3% - NaturkatastroferBackup i informasjonsteknologi betyr å lagre kopier av data som i et senere tidspunkt kan gjenopprettes. Det er nyttig å lagre kopier av data å kunne gjenopprette en datamaskin tilbake til driftsmessig tilstand etter en systemkrasj, eller gjenopprette filer etter at de har blitt slettet ved uhell. Andre årsaker som strømbrudd, brann og naturkatastrofer kan medføre til at systemet havarerer. For å sikre seg mot eventuelle tap av viktige og/eller kostbare data, er det derfor nødvendig å lagre kopier av disse dataene jevnlig på et annet sted enn på den PC-en/serveren man bruker daglig. Man kan for eksempel dele opp harddisken i flere partisjoner, ha to harddisker på en PC eller en ekstern harddisk, lagre kopier av data på forskjellige lagringsmedier (for eksempel CD, USB penn, osv) eller foreta online backup til Itlogi.

Her er noen eksempler på hva som kan ha verdi for forskjellige brukere:

· Dokumenter og finansinformasjon
· Digitale bilder
· Programvarer som er kjøpt og lastet ned fra internett
· Bokmerker lagret på nettleseren
· E-post adressebok
· Telefonbok
· Programvare/systemoppsett på maskinen
· Filmer og musikk som er kjøpt og lastet ned fra internett

Viktige dokumenter som prosjektarbeid, regnskapsdata, private digitale bilder, osv er helt uerstattelige. Disse filene er viktigere å lagre kopier av.

Backupmetoder
For å kunne lagre kopier av data må man ha et oppbevaringssted for data. Lagring av data trenger å bli lagret og organisert på en måte slik at de kan gjenopprettes ved en senere anledning. Forskjellige måter for oppbevaring av data har sine fordeler og ulemper. Dette er noe Itlogi har spesialisert seg på, og har svært gode metoder og rutiner for å ivareta bedriftens data.

Backuprutiner
Når det skal lagres kopier av filer i et system, er det viktig med gode backuprutiner. Dette for at man skal kunne lagre kopier jevnlig, og man slipper å miste data som man har jobbet med over lengre tid. En god rutine for å foreta sikkerhetskopiering på er Grandfather-Father-Son prinsippet. Det vil si at man lagrer kopier av data daglig (son), ukentlig (father) og månedlig (grandfather).

Nå som ny teknologi har vokst frem, går flere bedrifter bort fra tape teknologien, og over til harddisk lagring. Hvilket anbefales sterkt av Itlogi å velge. Har du spørsmål om dette, ta kontakt for mer informasjon.

Internett: Online backup
Online backup tilbyr en tjeneste som er mer effektiv enn andre backup medier som tape, optisk disk, harddisk og USB penn. Disse mediene er nyttige å bruke og er lett å ta med overalt, men de kan være problematiske å holde oversikt over. Et annet problem er at folk flest vanligvis oppbevarer disse backupmediene på samme sted som man har PC-en/serveren sin; for eksempel på eksterne harddisker og CD-plater i samme rom i en bygning. Ved et uhell som brann eller ras vil man miste data som er lagret både på PC-en/serveren og harddiskene. En annen uheldig situasjon som kan oppstå er tyveri av PC-er/servere og harddisker. Et annet alternativ er å oppbevare backupmediene et annet trygt sted enn på samme sted som PC-en/serveren befinner seg i. Problemet her er at det vil være tungvint å reise mye frem og tilbake for å ta backup og gjenopprette data.

Med online backup slipper man å tenke på disse problemene. Denne tjenesten tilbyr mange fordeler. Ved uhell eller tyveri kan man gjenopprette dataene, men da må man ha tilgang til dataene. En annen fordel er at man slipper å lete etter ønskede data blant flere CD-er og harddisker. Når man tar backup online, så ligger all data på et sted. I tillegg så kan man lagre kopier og gjenopprette dataene overalt så lenge det er internett tilgang; da slipper man å ta med bac